24/09/20

Legördült az első CUPRA Terramar az Audi Hungaria gyártósorairól

Győr, 2024. szeptember 20. – A mai napon hivatalosan is elindult a Barcelonában tervezett és Győrben gyártott CUPRA Terramar sorozatgyártása az Audi Hungariánál. A győri vállalat 2022-ben jelentette be, hogy járműgyártási portfóliója egy további konszernmárka termékével bővül. A jövőben 3.500 munkatárs dolgozik Győrben az Audi Q3 és Q3 Sportback modellek mellett a CUPRA Terramaron.

Born in Barcelona, Made in Győr: ezzel a szlogennel gördült le a mai napon az első CUPRA Terramar a győri Audi Hungaria gyártósorairól. A gyártási előkészületeket a vállalat 2021-ben kezdte meg, a munkatársak felkészítése pedig 2022 szeptembere óta zajlik különböző workshopok és tréningek keretein belül.

„Az Audi Hungaria magasan képzett munkatársai évente több mint 170 000 autót készítenek Győrből a világnak. Vállalatunk 31 éves története alatt eddig kizárólag Audi modellek gördültek le gyártósorainkról, de a mai fontos nap, hiszen mától mi vagyunk az első olyan Audi gyár, ahol egy testvérmárka járműve is készül. Több mint 12 000 munkatársunkkal együtt felkészültünk a jövőre”, mondta Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

„Nagy öröm számunkra, hogy járműgyártásunk egy újabb márka modelljével bővült. Munkatársaink rugalmasságát és szakértelmét bizonyítja, hogy a CUPRA Terramart meglévő termelési infrastruktúránkba integráltuk, ezzel számos szinergiát teremtve gyártási folyamatainkban. Büszkék vagyunk arra, hogy a CUPRÁ-val közös együttműködésünkkel járműgyárunk történetében új fejezetet nyithatunk”, mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

a

A munkatársaink az Audi és CUPRA modelleket ugyanabba a termelési rendszerbe integrálták, szorosan együttműködve a gyártástervezéssel és -fejlesztéssel. Az ellátási lánc csapatai arra törekedtek, hogy a költséghatékonyságot figyelembe véve a gyárhoz a lehető legközelebbi helyszínről biztosítsák a termék gyártáshoz szükséges alkatrészeket. Ez nemcsak a szállítási költségeket, hanem a szén-dioxid kibocsátást is csökkenti.

a

„A mai mérföldkővel a CUPRA fontos lépést tesz a márka fejlődésének útján. A CUPRA Terramarral nemcsak termékportfóliónkat bővítjük, hanem egyúttal segítjük márkánk növekedését azáltal, hogy a CUPRA gondolkodásmódot új ügyfelekhez és új, növekvő szegmensekhez juttatjuk el, anélkül, hogy elveszítenénk lázadó és kihívó szellemiségünket”, mondta Wayne Griffith, a CUPRA CEO-ja. 

a

Az Audi Hungariánál jelenleg Audi Q3, Audi Q3 Sportback és a CUPRA Terramar modelljeit gyártják a győri munkatársak. A vállalatnál évente több mint 170 000 jármű gördül le a gyártósorokról, a világ legnagyobb motorgyáraként pedig évente több, mint 1 600 000 motor hagyja el a gyár kapuit.

a

A CUPRA és az Audi Hungaria közös története nem most kezdődött, ugyanis az Audi Hungaria büszkesége, a legendás öthengeres benzinmotor kelti életre a CUPRA Formentor modelljeit is.

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html