23/11/24

Next Level Gallery: Kompetenciaalapú szolgáltatások

Mindannyian kicsiként kezdjük. De nézz ránk most! Szenvedélytől, bátorságtól, merészségtől, versenyszellemtől és szakértelmünktől hajtva követtük álmainkat, és történelmet írtunk. Kísérj el minket az úton, amely során megismerheted az Audi Hungaria portfóliójának alappilléreit visszatekintve a múltba, megtapasztalva a jelent és rácsodálkozva a jövőre!

Egy közösség tagjai fél szavakból is megértik egymás. Hogy a NEXT LEVEL GALLERY ötödik, SCC/AHEAD nevet viselő standján se érezzük elveszettnek magunkat, nézzünk is gyorsan a szavak mögé, és máris bennfentes Audisként fedezhetjük fel a kiállítást.

Az Audi Hungaria közel 30 éves motor- és járműgyártó tapasztalata mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektet a munkatársak kompetenciáira épülő szolgáltatások fejlesztésére, amelyeket az egész Volkswagen Konszern számára nyújt. Audi Hungaria Shared Competence Center, azaz SCC kompetenciaalapú szolgáltatásai elsősorban a műszaki fejlesztés, pénzügy, IT, beszerzés és logisztika területéhez kapcsolódnak. Beépülve az ügyfelek értékláncába egységesebbé, hatékonyabbá teszik a folyamatokat, így a szinergiák is növekednek a konszernen belül. A folyamatosan bővülő területen mára több mint 800 munkatárs nyújt kompetencialapú szolgáltatásokat Győrből a világnak, jelentősen hozzájárulva a Volkswagen Konszern és az Audi Hungaria gazdasági sikereihez. Hogy tovább erősítse az ügyfelek számára nyújtott prémium szolgáltatásokat, magas szintű kompetenciái strukturált továbbfejlesztésébe kezdett a győri vállalat.

Schäffer Jánossal karöltve Andreas Kattendick tölti be a 2023. tavaszán alapított új vállalat ügyvezetői igazgatói pozícióját, aki a közös standon az AUDI HUNGARIA AHEAD Kft. jelenéről és jövőjéről mesél.

a

Andreas Kattendick: Azért alapítottuk meg saját leányvállalatunkat, hogy összefogjuk a Volkswagen Konszern számára nyújtott beszerzési, pénzügyi és IT szolgáltatásokat. Az ezidáig a Shared Competence Center virtuális üzletágában összpontosuló, elsősorban a műszaki fejlesztés, pénzügy, IT, beszerzés és logisztika területeihez kapcsolódó szolgáltatások közül a termeléshez nem közvetlenül kapcsolódó tevékenységek egy része az új, 100 százalékos tulajdonú leányvállalat égisze alatt képviseli tovább vállalatunk jövőorientáltságát, az innovációt és a fejlődést.

A járműipari transzformáció ösztönzőleg hatott a döntésre?

Igen, úgy gondolom, hogy a járműipar átalakulási folyamata megköveteli üzleti modellünk alkalmazkodóképességét, mellyel a megváltozott keretfeltételek mellett biztosíthatjuk vállalatunk további sikereit és jövőképességét. AzAudi Hungaria mindig munkatársai magas szintű szaktudására épített, hiszen többek között ez hozta anno 1993-ban a német vállalatot ide Győrbe, mikor közel 150 potenciális európai telephely közül a nagy ipari hagyományokkal rendelkező magyar város mellett tette le a voksát. A kezdeti gyártótevékenységeken túl hamar magas szintű szolgáltatásokat építettek fel itt a kollégák, ennek a folyamatos kompetenciabővülésnek és -fejlesztésnek  a következő lépése az AHEAD.

a

Milyen perspektíva rejlik az új leányvállalatban?

Az AHEAD létjogosultságát megalapozó SCC üzletágunk megrendelései és munkatársi létszáma az elmúlt évben 15 százalékkal nőttek, ez a jelentős növekedés előrevetíti számunkra a fejlődési lehetőségeket, melyhez a keretfeltételeket megteremtettük. Jelenleg beszerző csapatunk felelős a stratégiai beszerzés, az értéktervezés (value engineering), a beszállítómenedzsment, -scouting és -kvalifikáció területeiért.  A győri IT-s szakértők közel 200 konszernvállalat számára biztosítanak SAP, szoftverfejlesztés és DevOps szolgáltatásokat, míg a pénzügy területén dolgozó szakembereink a közel 10.000 beszállítótól érkező számlákat vizsgálják és dolgozzák fel, valamint aktív követelésmenedzsmenttel támogatják az AUDI AG likviditásgazdálkodását.

A tervek szerint a következő öt évben is jelentősen növeljük szolgáltatási volumenünket, tudásalapú kompetenciáink további bővítésével kiváló lehetőségeink vannak, hogy megbízásokat nyerjünk el a Volkswagen Konszerntől. Folytatni szeretnénk nemzetközi szolgáltatásaink 15 éves sikertörténetét vállalati ügyfeleink számára a pénzügy, az informatika és a beszerzés területén, másrészt szeretnénk erősebb identitással márkát is építeni.

a

Miről tájékozódhatnak a látogatók a NEXT LEVEL GALLERY SCC/AHEAD standján?

Teljes szolgáltatásportfóliónkat hoztuk a standra szimbolikus formában. Bemutatjuk az érdeklődőknek, hogy mennyire nemzetköziek vagyunk, hiszen Mexikótól Kínáig több száz ügyfélnek kínáljuk szolgáltatásainkat, így ennél jobban nem is lehetne ránk jellemző mottónk, Győrből a világnak.

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html