keresés

Nem bizalmat kell szerezned, hanem bizalomról indulsz az Audi Hungariánál

2022. 05. 24.

Együttműködés, nyitottság és elismerés – ezek az Audi alapértékei, amit már a belépés első napjától igyekeznek átadni a kollégáknak.

Az új munkatárs, legyen fizikai, szellemi vagy éppen menedzsmentben dolgozó munkavállaló, ugyanazon a beléptetési folyamaton megy át az első két napban.

Egy kis fogaskereket is megtisztelve fogadtak

Csizmadia Vilmosnak az édesapja 20 éve dolgozik az Audi Hungariánál, így a családban már gyerekkorától jelen volt a cég, és elég hamar tudta, hogy itt szeretne majd a későbbiekben munkát vállalni. A fiatalember először hat hónapot gyakornokként dolgozott és már több mint fél éve főállásban tevékenykedik beszerzőként. Így számára a vállalat megismerése nem a hivatalos belépéssel kezdődött, de így is végig ment a kötelező folyamatokon. Nagy élményt jelentett számára, hogy az első munkahelyén, felnőttként, már a kapunál várták; elsőnapos gyakornokként a területi vezetők is odajöttek üdvözölni, ami kellemes meglepetésként érte. „Mint kis fogaskereket, ilyen megtisztelve fogadtak.

Az onboarding folyamatot 2012-ben kezdték el tudatosan kialakítani, mivel ekkor épült fel  a vállalat új járműgyára, ami egyszerre nagylétszámú beállítást eredményezett, és akkor derült ki, hogy szükség van tudatos, központilag meghatározott folyamatokra - mondta el Dreska Marianna, vezető, HR Business Partner - Központi területek, Audi Hungaria. A beállítási program eredetileg három nappal indult, ami később kétnaposra szűkült. Ezen minden munkavállaló, pozíciótól függetlenül részt vesz. 

A folyamat a szerződéskötéssel indul, amikor az egészségügyi vizsgálatokon túl a HR terület kollégái számos információt átadnak az új belépőnek, többek között arról is, hogy mi várja majd őket a beállítási napon. Így nem érik váratlanul az események, ez pedig biztonságérzetet nyújt a kezdetektől. Az első két napon még nem a szakterületére kerül az új kolléga, hanem oktatásokon, előadásokon vesz részt. Itt megismerkedik olyan alapvető információkkal, mint a cég története, a fő termékek, hogy át tudja látni a teljes működést. Már az első napokon betekintést adnak a vállalati értékekbe és kultúrába és játékos formában a szabályozásokkal is megismerkedik a munkavállaló. 

Az új belépő a harmadik napon kerül saját szakterületére. A szellemi munkavállaló megkapja a munkaeszközeit, a vezetőjétől a betanulási tervet és kapcsolatba kerül a Patejával vagyis mentorával. Ő az, akitől az új dolgozó átveszi a feladatköröket vagy aki a legnagyobb tapasztalattal rendelkezik az adott munkakörben, és segít a feladatokba való betanulásában. Vilmosnak is van Pateja, akihez bármilyen kérdéssel fordulhat. Mint mondta, nagyjából fél- egy évig kíséri a mentor az új dolgozót, ez a munkakör komplexitásától is függ, hiszen meg kell tanulni, át kell látni rendszereket. Ugyanakkor jelezte, hogy a csapatban bárkihez fordulhat segítségért, és egyértelmű az eszkalációs lista is, amerre tovább lehet lépni, ha saját szintjén nem kapja meg a számára megfelelő választ. Így például a már kisebb csapatot összefogó koordinátorhoz, majd a közvetlen illetve területi vezetőhöz is fordulhat szükség esetén.

Vilmos számára nagyon sokat jelentett, hogy már az első napokban megtörténik a munkakör tisztázása, hogy mit is jelent beszerzőnek lenni, mit, miért csinál, és hogyan helyezkedik el a nagy egészben, a társterületekhez képest. Például az egyik legfontosabb dolog átlátni az alkatrész életútját, a felmerülő igénytől kezdve, a beszerzés lépésein át, a felhasználásig. Ez megmutatja a teljes folyamat szoros összefüggéseit, összefonódásait. A beszerzők legalább hét-nyolc képzésen vesznek részt a belépés után, írott és digitális anyagokat kapnak, majd az első feladatokat a Pateval együtt végzik, majd fokozatosan történik az önállósulás. Fontos értéknek tartja a nyíltságot, amit szakmailag és emberileg is érzékel, a vezetők részéről is.

A cikket teljes terjedelmében a HR Portal oldalán olvashatjátok el, ide kattintva!

Forrás: HR Portal

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Telefon
+ 36 96 66 8888
E-mail


Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap