Tervezz gyártósorokat és egyben a jövődet!

Tervezz gyártósorokat és egyben a jövődet!

2022. 09. 14.

Ivánkovics Bertalan a tavalyi Plan@Tech hallgatói mérnök verseny aktív résztvevője volt, mára már pedig a Gyártástechnológia-tervezés csapatát erősíti gyakornokként.

Olvasd el a vele készült interjúnkat, amelyből megtudhatod hogyan vált versenyzőből az Audi Hungaria gyakornokává és értesülj első kézből a verseny kulisszatitkairól!

 

Gyakornokként január óta az Audi Hungaria gyártástechnológia-tervezését támogatod, miközben mesterszakos hallgató vagy a Széchenyi István Egyetemen. Mindig tudatosan készültél a műszaki pályára?

A szüleim szerint már babakocsiban ülő kisbabaként is autómániás voltam, az a típus, aki az őrületbe kergette a felnőtteket a folyamatos „ez milyen típusú autó” és „ennek mi a rend száma” kérdéseivel. Amikor nagyobb lettem, előszeretettel rajzolgattam járműveket, autótervező szerettem volna lenni. Pápán jártam gimnáziumba, ahol közelebb kerültem a műszaki tudományokhoz, és az első audis élményem is ehhez az időszakhoz köthető. Felfigyeltem egy egyetemistáknak meghirdetett audis karriernapra, amire jelentkeztem, és mivel még középiskolás voltam, természetesen elutasító választ kaptam, de megígérte a kapcsolattartó audis hölgy, hogy amint lesz nekem való program, jelentkezni fognak. Ó, persze, gondoltam… Kis idő elteltével azonban üzenetet kaptam, hogy szeretettel várnak egy gyárlátogatással egybekötött programra. Mondanom sem kell, beírtam az első piros pontot az Audi Hungaria számára.
 

Megvolt tehát az első pozitív élményed vállalatunkkal. Mindig is itt szerettél volna dolgozni?

Az egyértelmű volt számomra, hogy a győri egyetemre jövök gépész szakra, tehát a pályaválasztásomban nem volt kétségem. Az alapszak elvégzését követően szerettem volna gyakornokként jelentkezni az Audihoz, de a covid felülírta a terveimet. Aztán rám talált a Plan@Tech verseny – nem volt persze nehéz, mert az egyetemen, plakátokon, szórólapokon, a közösségi médiában is lépten-nyomon belefutottam –, amit kiváló lehetőségnek találtam, és egyből jelentkeztem. Sikeresen bejutottam az online kört követően a vállalatnál rendezett 30 fős élő fordulóba. Bár nem voltam a nyertes csapat tagja, de a verseny után megkerestek egy gyakornoki lehetőséggel, amire egyből le is csaptam. A többi már történelem, azaz az én jelenem itt az Audi Hungariánál.
 

Mesélj nekünk erről a versenyről! Milyen feladatokkal tudtad ilyen sikeresen bizonyítani, hogy rátermett vagy?

Nagyon tetszettek a versenyfeladatok, több téren is próbára tettek, nem volt elég a lexikális tudás, sőt. A legjobban a plusz pontért menő feladat ragadott meg, egy rövid filmszpotot kellett készítenünk. Itt igazán azt éreztem, hogy valóban kíváncsiak a véleményemre. Az élő fordulóban aztán komplex, életszagú, kreatív, mérnöki szemléletmódot igénylő megmérettetések vártak ránk. Lehetőségünk volt audis kollégákkal beszélgetni, akik a mindennapjaikról meséltek, milyen feladatokkal találkoznak munka közben. Összességében a verseny kiválóan leképezte a terület tevékenységeit.
 

Annak a területét, ahol január óta te már gyakornokként dolgozol. Hogy érzed magad a gyártástechnológia-tervezésen, milyen konkrét feladataid vannak?

Nagyon jól érzem magam, a gyakornoki munkám összeegyeztethető az órarendemmel, utolsó éves vagyok, a home office lehetőségeit is ki tudom használni. Maga a terület nagyon változatos, és ami igazán tetszik, hogy multikulturális, sok külföldi kollégám van, sokszor veszünk részt más telephelyekkel közös projektekben, ahol naponta használom a német és főleg az angol nyelvtudásom. Tényleg azt tudom mondani, hogy megérte öt éves nyelvtagozatos gimibe járni - nevet. Legfőbb feladataim közé tartozik a kísérleti gyártások nyomon követése, a tesztek, kísérletek előkészítése, majd eredményeik kiértékelése, összefoglalása, alkatrészcsomagok összeállítása és feladása más konszern telephelyek és partnerek/beszállítók számára.
 

Összességében elmondhatjuk, hogy számodra a Plan@Tech verseny hozta meg az audis gyakornoki lehetőséget. Így visszatekintve mit gondolsz, mit jelent a verseny szlogene, Szállj versenybe a jövődért?

Azt gondolom, sok egyetemista gondol már jó előre a diploma utáni évekre, az elhelyezkedésre. Ez a verseny kiváló alkalom a bizonyításra, a kapcsolatépítésre, máig mosolyognak rám audis kollégák, hogy „Ó, te vagy a srác a tavalyi versenyről”. Én pedig büszkén fogok kezet velük, immár piros kabátban.
 

Mit üzennél a hozzád hasonló fiataloknak?

Egyetlen ehhez hasonló alkalmat se hagyjatok ki!

 

Kedvet kaptál a versenyhez? Látogass el a www.plantechchallenge.hu
oldalra és regisztrálj az online fordulóra!

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Telefon
+ 36 96 66 8888
E-mail


Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap