Hallgatóként megtervezni egy elektromos hajtás gyártósorát? Lehetséges!

Hallgatóként megtervezni egy elektromos hajtás gyártósorát? Lehetséges!

2022. 11. 22.

Másodszor került megrendezésre a Pla@Tech országos hallgatói verseny az Audi Hungariánál!

A tavalyi nagy sikert követően idén sem volt kérdés a Gyártástechnológia-tervezés és az Employer Branding csapat számára, hogy ismét lehetőséget biztosítsanak az ország legtehetségesebb mérnökhallgatóinak, hogy megmérettethessék magukat a Plan@Tech szakmai versenyén.

A kihívás első fordulójában egy online, szakmai tesztfeladatsort kellett a jelentkezőknek kitöltenie, majd a legjobban teljesítő 50 mérnök hallgató meghívást kapott az Audi Hungariához, hogy egy élményekkel teli nap során kitekinthessenek az egyetemi padsorok mögül, és szembenézhessenek egy izgalmas, valós gyártástechnológiai kihívás megoldásával.

A résztvevőkből alakított csapatoknak nem kisebb feladattal kellett megküzdeniük, minthogy megtervezzék a C-BEV elektromos hajtás szereldei területének gyártósorát. A versenyen az alapvető mérnöki ismereteken túl speciális kompetenciáikra is szüksége volt a hallgatóknak. A legoptimálisabb gyártási technológiák és berendezések kiválasztása mellett a csapattagoknak figyelniük kellett -többek között- a felületkihasználásra, a munkabiztonságra, az erőforrásigényre, a költségekre és az időtényezőre is.

„A jelenben alkotunk, a jövőnek tervezünk. Szlogenünk szakmai kihívásainkra éppúgy igaz, mint a tudatos utánpótlás nevelési törekvéseinkre. Ahhoz, hogy folyamatosan bővülő csapatunkba a jövőben is a legkiválóbb kollégák érkezzenek, fontosnak tartjuk, hogy már az egyetemi évek alatt perspektívát, szakmai fejlődési lehetőséget mutassunk a mérnök hallgatóknak. A Plan@Tech szakmai verseny számunkra is kiváló lehetőséget ad arra, hogy közvetlen kapcsolatot alakíthassunk ki a legtehetségesebb egyetemi hallgatókkal, célzott gyakornoki lehetőséget kínálhassunk nekik, és ezáltal hosszútávon segíthessük őket szakmai fejlődésükben – akár egészen a munkatársi beállításukig.” Fejes Sándor – Gyártástechnológia-tervezés - Vezető


Nívós nyereményekért zajlott a küzdelem, ezért a hallgatók munkáját mérnökökből és HR-es kollégákból álló -közel 30 fős- megfigyelő csapat követte nyomon és értékelte a nap során. Az 5 legkiválóbb teljesítményt nyújtó hallgató egy-egy élményvezetési lehetőséggel, az első helyezett csapat tagjai pedig értékes audis ajándékcsomagokkal térhettek haza.

„A Plan@Tech igazán egyedi tapasztalatgyűjtési lehetőség egy mérnökhallgató számára. A szakmai feladatokat és a gyárlátogatás programját úgy alakítottuk ki, hogy a hallgatók rálátást kaphassanak a terület életére, a mérnöki munka kihívásaira. A versenyen olyan közvetlen atmoszférát teremtettünk, amiben ezen felül teret adtunk a hallgatók és az audis kollégáink közötti interakciónak és a tudatos kapcsolatépítésnek is.” Takács-Dobó Balázs – Employer Branding
 

Ha kíváncsiak vagytok a rendezvény legjobb pillanataira, tekintsétek meg összefoglaló videónkat is!

 

 

 

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Telefon
+ 36 96 66 8888
E-mail


Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap