Fiatal generáció a fenntartható jövőért

Fiatal generáció a fenntartható jövőért

2023. 10. 31.

Audi nagykövetek a One Young World világtalálkozón Belfastban. Olvassátok el az AUDI HUNGARIA Zrt. képviselőjének, Rostás Éduának beszámolóját az októberben megrendezésre került One Young World világtalálkozóról.

A rendezvényen több mint 2000 elhivatott és innovatív ötletekkel teli fiatal kereste a válaszokat a jelen kor egyre sürgetőbb kihívásaira. Köztük volt az Audi, a Bentley, az Elli és az Audi AG Környezetvédelmi Alapítványa által delegált csapat is.

A One Young World célja 2009 óta, hogy lehetőséget adjon globális problémák megvitatására, valamint innovatív jógyakorlatok és inspiráló életutak megosztására. A 2023-as esemény kiemelt fókusztémái a klímaváltozás, az éhezés, a mentális egészség, az oktatás és a béke fenntarthatósága voltak.

A résztvevők több mint 190 előadáson, tematikus workshopokon és személyes mentoráláson vehettek részt. Az előadók között volt Xavier Ros, az Audi AG Humán Erőforrásokért felelős vezetőségi tagja is, aki kiemelte a fenntartható fejlődés és élethosszig tartó tanulás fontosságát, valamint olyan példaértékű kezdeményezéseket invitált a színpadra, mint Laís Higashi Litro de Luz Brasil programja. Mindezek mellett az Audi Empowering Porgress színpadán Dr. Rüdiger Recknagel engedett betekintést a MISSION:ZERO környezetvédelmi programba.

A One Young World hangulata és hozzáállása a fiatal generáció vezetésről alkotott képét is tükrözi” – fogalmazott Xavier Ros, az Audi AG Humán Erőforrásokért felelős vezetőségi tagja.

A delegált vállalati nagykövetek és ösztöndíjasok olyan projektekkel pályázhattak a részvételre, melyek összhangban vannak a vállalat ESG stratégiai céljaival, és támogatják az UNESCO Fenntartható Fejlődési Céljainak elérését. 

Hogyan lehetsz te is a részese az élménynek? Mivel járulhatsz hozzá egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő építéséhez? Aidan Gallagher színész, klímavédelmi követ szavaival „Álmodj nagyot, és tedd meg az első kis lépést”. Példaként pedig elhoztuk az idei év delegáltjainak és ösztöndíjasainak projektjeit.

Az Audi delegáltjai:

Jutta Schoberer (Audi Ingolstadt): Körforgásos, fenntartható gazdaság

Jutta a műanyagok fenntartható körforgásának kiépítésében vállal aktív szerepet. Projektjeiben műanyagok szelektálásával és újrahasznosításával foglalkozik, melyek között az alkatrészek környezetbarát előállítása és újrahaszosíthatóságának javítása központi fókuszt kap.

Rostás Édua (Audi Hungaria): Fenntartható tanulási környezet

Édua egy innovatív tanulási ökoszisztémán dolgozik, melynek célja a munkatársak és duális szakképzésben tanulók számára egy hatékonyabb és az élethosszig tartó tanulást támogató környezet kialakítása. Projektjeiben élményalapú és játékosított tanulási formákat, és fenntartható digitális megoldásokat fejleszt a különböző célcsoportok számára. 

Raul Bravo Rojas (Audi Ingolstadt) : Fenntartható építkezés

Raul a mexikói projektje keretében a fenntartható tervezéssel, gazdálkodással és egészségvédelemmel kapcsolatos jógyakorlatok terjesztésén dolgozik. Célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse és terjessze a mentális egészségmegőrzés tradicionális mexikói formáit, segítse az embereket egészséges életet élni.

Az Audi Környezetvédelmi Alapítványának ösztöndíjasai:

Ajay Mittal: Fákkal a tisztább környezetért

Ajay az Earthday szervezetben az indiai és dél-ázsiai régióért felelős. A tavalyi évben egy önkéntes csapattal együtt több mint 2 millió fát ültettek a régióban, melyek között jelentős mennyiségű gyümölcsfa volt, amivel a földművelők életszínvonalát is szeretnék növelni.

Temilade Salami: Környezettudatos nevelés

Temilade az EcoChampions felület kialakításával az afrikai környezetvédelmi és klímaaktivisták egyik legnagyobb hálózatát alakította ki. Kapcsolódó saját készítésű tananyagokkal és aktuális információkkal segítik a hálózathoz kapcsolódók mindennapi tevékenységét.

Joshua Forte: Ökológiai mezőgazdaság

A barbadosi Joshua Forte által alapított Red Diamond Compost cég környezetbarát műtrágyákat fejleszt szerves hulladékmaradványokból és algákból. Fenntartható megoldásokat keres a hulladékgazdálkodásra, és oktatja az embereket az ökológiai mezőgazdaságról.

 

#oneyoungworld #oyw2023 #innovation #sustainability #greenovation #youthaction #leadership #change #letsgetinspired #visionaries 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Telefon
+ 36 96 66 8888
E-mail


Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap