Audisok a nagyvilágban – anyavállalati tapasztalatok első kézből

Audisok a nagyvilágban – anyavállalati tapasztalatok első kézből

2024. 05. 15.

Személyügyről a Projektmanagement Office területére? Igen!
Horváth Nikolett eredetileg HR-esnek készült és egy szerencsés véletlen folytán került a Projektmanagement Office területére, amelynek immáron 5 éve.
Ez a váltás hozta meg számára a lehetőséget a külföldi tapasztalatszerzésre, amelyet karrierje egyik meghatározó mérföldköveként él meg.

Személyiségét formáló kihívásairól alábbi cikkünkben olvashattok.
 
Mesélj nekünk az Audi Hungariánál eddig ellátott feladataidról.

Horváth Nikolett: 2016 óta dolgozom az Audi Hungariánál, pályafutásomat gyakornokként kezdtem személyügyi területen, ahol rengeteg érdekes témába nyerhettem betekintést a személyzetfejlesztés és a szervezet működésével kapcsolatban. 5 éve már, hogy éppen főállást kerestem, amikor egy szerencsés véletlen során megismerkedtem a jelenlegi területem akkori vezetőjével, aki pedig éppen munkatársat keresett. Így kerültem a PMO-ba (Projektmanagement Office).

Ez volt az igazán mély víz. Nem volt egyszerű a kezdet, teljesen más gondolkodásmódot igényelt ez a munka, mint amihez korábban hozzászoktam. A Projektmenedzsment világában a folyamat- és rendszerszemlélet, valamint a strukturált/következetes gondolkodásmód elengedhetetlen. Ezzel mi eszközöket és kereteket biztosítunk a projektvezetők és csapattagok munkájának támogatása céljából. Szeretem, hogy a munkánk nagyon változatos, nincs két egyforma téma és egyforma csapat sem.

 

Hogyan került előtérbe a külföldi kiküldetés lehetősége és miért vállaltad, mi vonzott benne?

Horváth N.: Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen pályakezdőként rengeteg támogatást kaptam, hogy szakmailag fejlődhessek a munkakörömben. Persze ehhez rengeteget kellett nekem is tanulni. A felettesem mindig azt mondta, hogy mindenképp ki kell magam próbálni külföldön, mert rengeteget tudok belőle profitálni, szakmai és nem szakmai szempontból egyaránt.

A sors pedig úgy hozta, hogy a kinti PMO terület kollégát keresett, a többi pedig ahogy mondani szokták, már történelem. Egyrészről kíváncsi voltam az anyavállalat működésére, illetve szerettem volna többet tudni a produkció világáról. Másrészről pedig számos személyiséget formáló kihívást is láttam ebben a lehetőségben: hogyan tudok majd helytállni egy idegen környezetben új kollégák, új folyamatok, eltérő szokások közepette.

 

Hol dolgozol jelenleg és melyek a mindennapi feladataid?

Horváth N.: A feladataim lényegében nem változtak az itthon ellátottakhoz képest, ugyanúgy a projekt vezetők munkáját támogatom PM eszközökkel. A különbség a komplexitásban és a szervezet nagyságában érezhető. Illetve a projektek 100%-ban a termeléshez kötődnek, korábban inkább Személyügy, valamint Pénzügy területekhez kötődő projektjeim voltak.

 

Milyen a kapcsolatod az ottani kollégáiddal?

Horváth N.: Egy elég nemzetközi közösségbe kerültem, jó a csapat, sokat tanulunk egymástól és azt hiszem kijelenthetem, hogy mindenben számíthatok rájuk.

 
Melyek a főbb különbségek az ottani munkahelyi kultúra és az itthoni között?

Horváth N.: Itt minden egy kicsit lassabb, de ez a szervezet méretéből adódik.

 

Mesélj nekünk arról, mivel töltöd a szabadidődet!

Horváth N.: Az itteni barátaimmal, akikkel teljesen véletlenül mar az Audi Hungariánál is dolgoztunk együtt, igyekszünk a lehető legtöbbet felfedezni a környékből, környékbeli országokból. München és az Eibsee nagy kedvencem, valamint Tirol és Svájc közelsége is elég jól jön. Amit mindenképp ajánlok, azok a Volksfestek, főként a Barthelmarkt. Idén még több ilyen eseményre szeretnék ellátogatni.

          

 
Mi az, ami a legjobban hiányzik az itthoni dolgokból? Milyen gyakran látogatsz haza?

Horváth N.: Ezzel nem fogok újat mondani, a családom es a barátaim hiányoznak a legjobban. Körülbelül másfél havonta látogatok haza, illetve olyankor, amikor van valamilyen fontos alkalom.

 

Mit gondolsz, melyek azok a személyes/szakmai tulajdonságok, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy valaki boldoguljon egy kiküldetés során?

Horváth N.: A három legfontosabb dolog a rugalmasság, a nyitottság és a szorgalom. Ezek nélkül nem megy. Ezen felül, amit mindenképpen javaslok annak, aki éppen ide készül, hogy szerezzen be egy bajor szótárt, nagyon hasznos lehet.

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Telefon
+ 36 96 66 8888
E-mail


Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap