Level Up – Beszállítói szerepkörrel bővül a SZEngine Motorfejlesztő Csapat portfóliója

Level Up – Beszállítói szerepkörrel bővül a SZEngine Motorfejlesztő Csapat portfóliója

2024. 06. 27.

Az Audi Hungaria szponzorált csapata, a SZEngine Motorfejlesztő Csapat az idei évben új szintre emelte teljesítményét, hiszen fejlesztői tevékenységük mellett az Óbudai University Racing Team versenyzői csapatának beszállítójává váltak.

A SZEngine Motorfejlesztői Csapat 2008-ban jött létre az Audi Hungaria Belsőégésű Motorok Tanszékének és a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak kezdeményezésére. Az Audi Hungaria a kezdetektől támogatója és szponzora a győri csapatnak.

A motorfejlesztők jelenleg 44 aktív taggal dolgoznak egyedülálló, innovatív projekteken, melyek hozzájárulnak, hogy a hallgatók tanulmányaik mellett bővítsék tudásukat és tapasztalataikat. Nemcsak a hét műszaki részlegük – Vezetőség, Menedzsment, Design, Fékpad, Hibrid hajtáslánc fejlesztés, Termodinamika, Teszt – közötti együttműködésre fektetnek nagy hangsúlyt, hanem szponzoraikkal, például az Audi Hungariával való szinergiák kiépítésére, kihasználására is.

Pap Róbert, a SZEngine csapatvezetője, valamint alumni csapat-és egyben munkatársai, Bánfalvi Bence és Fehér Viktor nemcsak versenycsapattal kapcsolatos teendőik során találkoznak motorprojektekkel, hanem gyakornoki munkájuk alkalmával is. Az Audi Hungaria Vállalati Minőség Funkciósrendszerek Otto-Motorok területén szerzett tapasztalataik SZEngines tevékenységeiknek is új lendületet, aspektusokat adnak. Ezzel párhuzamosan a versenyvilágból származó élményeik nemcsak a saját, hanem munkatársaik mindennapjaiba is új perspektívákat vihetnek a négykarikás munkájuk során.

„Fontos kiemelni, hogy olyan hallgatók dolgoznak gyakornokként a szakterületeinken, akik a vállalat falain kívül is sportmotorokat építenek, műszaki vonalon kísérleteznek és folyamatosan bővítik tudásukat. Ezeket a tapasztalataikat az audis munkájuk keretein belül is hasznosítani tudják, illetve a verseny és motorsport közösségéből érkező meglátásaikra, javaslataikra mindig nyitottak vagyunk. A jövő mérnökgenerációjának az alapköveit építik és építjük együtt – emelte ki Simon Gergely, a terület vezetője, a SZEngine bemutatórendezvényén megrendezett kerekasztalbeszélgetés egyik résztvevője. – SZEngines munkájuk és az egyetemi tanulmányaik mellett vállalatunknál is olyan projektekbe nyerhetnek betekintést, olyan feladatokon dolgozhatnak, amelyek nem csak a műszaki látókörüket tágítják, hanem projektszemléleti készségeiket is fejlesztik. Gyakornoki csapatunk a mindennapok során olyan prémium motorprojekteken dolgozik, mint az Automobili Lamborghini támogatása minőségbiztosítási oldalról. A nálunk jelenlévő műszaki, vevőközpontú, projektalapú látásmód és az ebből levont tapasztalatok, tudás új irányokat vihetnek a SZEngine motorfejlesztési ütemterveibe.”

A csapatnak 2024-ben sikerült egy teljesen új dimenziót megnyitnia.

„Saját motorunkat folyamatosan fejlesztjük, az idén bemutatott darab nemcsak megbízhatóbb, hanem kevesebb üzemanyagot is fogyaszt. Portfóliónk bővülésének legfontosabb eleme, hogy az idei évtől turbófeltöltős versenymotorral látjuk el az Óbuda University Racing Team csapatát, tehát magtevékenységünk, a motorfejlesztés mellett már beszállítókká is váltunk. A SZEngine jövőjének ez egy meghatározó tényezője, hiszen hosszútávú célunkká vált, hogy minél több csapatnak tudjunk működő motort beszállítani – mesélt a csapat legfontosabb fókusztémáiról Pap Róbert. – A gyakornoki munkám során szerzett tudásom és tapasztalataim nagyban hozzájárulnak a célkitűzésekhez, hiszen a konstrukciós munkám mellett csapatvezetői pozíciómhoz kapcsolódó feladataim során is tudok rájuk támaszkodni.”  

„Az Audi Hungariánál gyakornokként és a SZEnginnél csapatagként eltöltött idő alatt olyan szaktudást és szakmai hátteret tudtam felépíteni, amelyet mind a két platformon remekül tudtam és tudok jelenleg is hasznosítani – egészítette ki volt csapattársát Bánfalvi Bence, a SZEngine alumni hallgatója, a szakterület volt gyakornoka, aki jelenleg alkatrészfelelős mérnökként erősíti Gergő csapatát. – Úgy vélem, ez a folyamatos know-how csere egy win-win szituációt teremt mind a két fél - mind a vállalat, mind a csapat - számára.”

„Én is a Bence és Robi által elmondottakat tudom megerősíteni. A SZEngines tapasztalataimat nap mint nap tudom kamatoztatni a gyakornoki munkám során, illetve az audiban elsajátított elméleti és gyakorlati tudás is mindig hasznomra vált a csapatnál. Ezzel támogatom továbbra is alumni tagként az aktív csapattagok munkáját - egészítette ki munkatársait Fehér Viktor. - Kiemelném még a területünk felől érkező nagy érdeklődést és szakmai tanácsadást a SZEngine irányába, ugyanis az ilyen beszélgetések, eszmecserék alkalmával kapott ötleteket mindig úgy visszük tovább Robival, hogy az implementálható legyen a csapatba (például konstrukciós ötletek, vezetői skillek). Úgy gondolom, ennek az együttműködésnek minden résztvevője profitál a közös munkából."

„Szerintem észrevehető a négykarikás vállalat gondolkodásmódjának hatása a csapat dinamikájára, ezt az egységet szeretnénk a jövőben tovább erősíteni. Ahogy Robi is kiemelte, hangsúlyt fektetünk arra is, hogy rálátást nyerjenek az Audi Hungaria menedzsmentprogramjának alapműködésére, a vezetői szerep meghatározására. A csapat stratégiájának, jövőjének tervezésében kiemelkedő szerepe van, hogy a SZEngine egy új, felemelkedett perspektívából tudjon tervezni – tette hozzá zárógondolatait a témához Simon Gergely. – Jelenleg úgy vélem, hogy a SZEngine Motorsport Csapata erős pozíciót tölt be a szférában, kiemelkedően végzik a szakmai és csapatmenedzsment tevékenységeiket.”

 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Telefon
+ 36 96 66 8888
E-mail


Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap